Dacia tehnologije

Usluga dijeljenja vozila "Zity by Mobilize" sada je bogatija za Daciju Spring!

  • Zity by Mobilize prva je usluga dijeljenja vozila koja je u svoju flotu od 500 vozila uvela Dacia Springa.
  • Čak 150 primjeraka tog modela nadopunilo je postojeću ponudu Renaulta ZOE, a do rujna ove godine u floti će se naći još 250 primjeraka Springa.

Zity by Mobilize, usluga kratkoročnog i fleksibilnog* najma električnih vozila predstavljena je u svibnju prošle godine u Parizu. Danas u svoje redove prima Daciju Spring kako bi još učinkovitije odgovorila na potrebe korisnika u okolici Pariza. Dacia Spring nadomjestit će 150 primjeraka Renaulta ZOE, a do rujna ove godine omjer tih dvaju modela u floti trebao bi se u potpunosti izjednačiti.

"Kompaktan, okretan, robustan i posve električan: Dacia Spring savršeno ispunjava zahtjeve dijeljenja vozila. Zahvaljujući usluzi Zity by Mobilize, našim je korisnicima na raspolaganju bogata ponuda vozila. Vjerujemo da snaga leži u slobodi izbora i upravo to želimo ponuditi kroz flotu vozila koju čine dva ekološki prihvatljiva modela, prilagođena različitim željama i potrebama u pogledu mobilnosti" rekao je Vincent Carré, operativni direktor dijeljenja vozila pri Mobilizu.


Kompaktan, povezan, 100 % električan i savršen za dijeljenje
Posve električan, kompaktan (3,73 m) i robustan: Dacia Spring savršeno odgovara na potrebe dijeljenja vozila u gradskim i prigradskim područjima, budući da nudi četiri sjedala, prtljažnik kapaciteta 290 litara i doseg od 230 km u mješovitoj vožnji odnosno 305 km u gradskoj vožnji (prema podacima WLTP-a).
Opremljen je posve električnim motorom koji se ističe tihim radom bez vibracija, a usto je i dobar za okoliš. Osim toga, ovaj model prikuplja energiju kočenja svaki put kada podignete nogu s papučice gasa.
Kompatibilan je i sa sustavima Apple CarPlay i Android Auto pa korisnici usluge Zity by Mobilize mogu jednostavno pristupiti omiljenoj usluzi navigacije i glazbenim aplikacijama dok se voze u Springu.
Za još veću udobnost u vožnji tu su kamera za vožnju unatrag, ugrađena navigacija, komande i senzori za prilagodbu svjetlosti.

Početna cijena najma Dacije Spring jednaka je cijeni najma Renaulta ZOE: od 0,19 EUR/min u vožnji i 0,11 EUR/min kada je vozilo parkirano. Dostupni su i vremenski paketi s fiksnom cijenom kako bi se korisnicima osigurala najpovoljnija usluga. Oni vrijede za razdoblje od 24 h (69 EUR), 48 h (99 EUR) i 72 h (129 EUR).

O usluzi Zity by Mobilize
Zity by Mobilize usluga je dijeljenja vozila koju su 2018. godine zajednički pokrenuli Renault Grupa i tvrtka Ferrovial u Madridu, a u Parizu i okolici dostupna je od 2020. Uključuje flotu od 1250 električnih vozila (750 u Madridu i 500 u Parizu) te mrežu od preko 430.000 korisnika.

O marki Mobilize
Mobilize pruža usluge mobilnosti, opskrbe energijom i podatkovne usluge. Dio je Renault Grupe. Temeljen na otvorenim ekosustavima, Mobilize pruža fleksibilna rješenja mobilnosti i promiče prelazak na održive energetske sustave u skladu sa strategijom Grupe prelaska na ugljičnu neutralnost i razvoja kružnog gospodarstva.