Dacia eco-g: otkrijte naše modele na plinski pogon

Posebna ponuda vozila na plinski pogon! Povoljna su, jednostavna za upravljanje i u skladu s najvišim standardima kvalitete. Naša tehnologija Dacia ECO-G ostvaruje sve želje.

Dacia eco-g na prvi pogled

Dacia ECO-G – ušteda goriva od 40 %
Do 40% uštede goriva*
Dacia ECO-G – ima bolju izvedbu od benzinskih vozila
Bolja izvedba za više od 10 %***
Dacia ECO-G – veći domet vožnje
Bolji domet vožnje za više od 60 %**
Dacia ECO-G – manje emisija u odnosu na benzinsko vozilo
Smanjenje CO2 emisija za 11 % (u usporedbi s benzinskim motorom)

*LPG je jeftiniji. U pogledu potrošnje naša tehnologija ECO-G omogućuje uštedu goriva do 40 % u usporedbi s benzinskim vozilom i 30 % u usporedbi s dizelskim vozilom.

 ** Model ECO-G sadrži spremnike zapremnine 84 l (uključujući drugi spremnik za LPG) u usporedbi sa samo jednim spremnikom zapremnine 50 l za benzinsku verziju.

*** LPG motor: 170 Nm/2000 o/min u usporedbi s benzinskim motorom: 160 Nm/2700 o/min.


Što je ECO-G?

Detaljno o tehnologiji ECO-G motora
ECO-G naziv je motora koji koristi dvije vrste goriva: benzin i LPG (Liquified Petroleum Gas – ukapljeni naftni plin). LPG se kao kombinacija propana i butana dodaje u postojeći benzinski motor integracijom sustava ubrizgavanja. Potreban mu je vlastiti spremnik (bez smanjenja zapremnine prtljažnika) koji je otporan na tlak i posebno dizajniran je za pohranu tekućine te malu prilagodbu cijevi za dovod goriva. To se radi izravno u našim tvornicama.  

Uz više od deset godina rada na tržištu LPG-a pružamo vam sveobuhvatnu ponudu vozila opremljenih motorom ECO-G.     
Kako to funkcionira?
Jednostavno je! Prebacivanje s benzina na LPG i obrnuto može se izvršiti ručno ili automatski (kada je LPG spremnik prazan). Posebno mjerilo pomaže vam da pratite razinu plina u spremniku i pokazuje preostali domet vožnje. Postoji još jedna nevjerojatna prednost... Punjenje spremnika brzo je i jednostavno. Traje samo dvije minute!

Osnove su dobar početak!

Prednosti lpg vozila dacia eco-g

Dacia ECO-G – prednosti
Ekonomična tehnologija...
Modeli s LPG motorima povoljni su i ne zahtijevaju nepotrebne dodatke. Iskoristite konkurentnu cijenu za vrhunsku tehnologiju i uživajte u većoj uštedi goriva.
Dacia ECO-G – prednosti
...sigurnost...
Iskoristite prednosti tvorničke ugradnje i jamstvo proizvođača koje je jednako jamstvu drugih motora u ponudi.
Dacia ECO-G – prednosti
... i jednostavna upotreba!
Punjenje LPG spremnika jednostavno je kao i punjenje spremnika za gorivo. Uz pritisak prekidača možete se prebacivati između motora s unutarnjim sagorijevanjem i LPG motora!

Što je lpg?
LPG (ukapljeni naftni plin) je smjesa propana i butana s europskom oznakom standarda EN589. Njegovim izgaranjem oslobađa se manje ugljikova monoksida, ugljikovodika i dušikovih oksida nego što je to slučaj kod benzinskog motora. Štoviše, LPG ima veliku prednost: emisije CO2 niže su za gotovo 10 % u odnosu na benzinsku inačicu motora.
Kako funkcionira lpg?
U Europi i većini svijeta, sustav ubrizgavanja plina nadopunjuje postojeći benzinski motor. Za njegovu je uporabu potreban poseban spremnik, prilagođen za pohranu plina u tekućem obliku i male izmjene u sustavu dovoda goriva.
Kako funkcionira prebacivanje s benzinskog na plinski pogon?
Uporaba je jednostavna za vozača. Prebacivanje s benzinskog na plinski pogon i obratno postiže se na dva načina: ručno, pritiskom tipke smještene u putničkom prostoru (odabrani način primjenjuje se i tijekom sljedećeg pokretanja vozila) ili automatski, kada se spremnik plina isprazni. Poseban pokazivač prikazuje razinu napunjenosti spremnika plina.
Kako se puni spremnik?
Spremnik je moguće lako i brzo napuniti (u samo dvije minute). Poseban pokazivač prikazuje razinu napunjenosti spremnika plina.
Je li ugradnja plinskog pogona sigurna?
Integracija plinskog pogona u automobil vrši se izravno u tvornici. Za kupce to znači sljedeće: jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja i komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u mreži, zaduženom za jamstvo i održavanje vozila. Benzinski motor od početka je konstruiran tako da omogući pogon na plin. Dodatan spremnik za plin izrađen je od čvrstog čelika i ugrađen na mjesto rezervnog kotača kako ne bi dolazio u doticaj sa spremnikom za benzin. Nepovratni ventil, ograničeno punjenje spremnika do najviše 80 %, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sustav.
Kakav je domet vozila dacia ECO-G?
Vozilo se može pokretati na benzinski ili plinski pogon. Opremljeno je dvama odvojenim spremnicima, jednim za benzin i jednim za plin. Vozilo uz oba napunjena spremnika može prijeći više od 1000 km.

Jeste li pronašli vozilo koje vam odgovara?

Otkrijte Dacia modele s LPG tehnologijom.