Kako smo učinili mobilnost dostupnom svima

Naša povijest

Dacia je od svojih začetaka pred sobom imala misiju stvaranja novih, praktičnih i pouzdanih vozila dostupnih mnogima. Marka se s godinama razvila, prilagođavajući se potrebama svojih klijenata i ostajući vjerna svojim korijenima. Pritom je izašla iz okvira i nekoliko puta dovela do promjena na automobilističkom tržištu. Svaki od njegovih modela perjanica sam je po sebi revolucija.
Dacia, ponovno rođena marka
Dacia je stvorena u Rumunjskoj 1966. s jasnim ciljem: pružiti rumunjskom narodu moderna, pouzdana i povoljna vozila. Nazvana je Dacia po imenu koje su Romani dali regiji danas poznatoj kao Rumunjska. Renault je preuzeo marku Dacia 1999. i tako napravio strateški potez. Dacia je tako postala marka Groupe Renault, što je označilo novu eru u smislu kvalitete.
Logan – predstavljen 2004.
Izvorno osmišljen za nova tržišta po nenadmašnoj cijeni od 5.000 EUR, Logan moderna je i robusna obiteljska limuzina koja je značila renesansu marke. Napravila je revoluciju na automobilističkom tržištu i ostvarila nevjerojatan komercijalni uspjeh, uključujući i Zapadnu Europu, gdje je Logan predstavljen 2005.
Sandero – predstavljen 2008.
Sandero je bio drugi veliki izlazak marke Dacia na tržište. Ujedno je bio i najprodavaniji model. Njegove izdašne dimenzije, praktičan dizajn, svestranost i povoljna cijena tek su neke od kvaliteta koje Sandero čine najprodavanijim automobilom u Europi.
Duster – predstavljen 2010.
Modelom Duster Dacia je ponovno srušila stereotipe u automobilističkoj industriji. Osim što je najpovoljniji SUV, Duster je atraktivno vozilo sa stvarnim sposobnostima za terensku vožnju. Marka je još jednom ostvarila sjajan komercijalni uspjeh.
Uspjeh ide dalje
Danas marka Dacia djeluje u 44 zemlje u Europi i mediteranskoj regiji i ima više od 7 milijuna klijenata. Priča se nastavlja s novom revolucijom na vratima: Spring, maleni automobil koji čini vožnju na električni pogon pristupačnom svima.

Želite li znati više o marki dacia?

Dacia – vrijednosti
Filozofija vozila Dacia    
Dacia u Hrvatskoj
Dacia u Hrvatskoj    
Novice Dacia
Novosti o vozilima Dacia