Dacia tehnologije

Dacia AR: pametna i korisna aplikacija proširene stvarnosti

  • Dacia AR, proširena stvarnost za sve
  • Dacia AR – otkrijte novo lice vozila Dacia

Dacia AR, proširena stvarnost za sve

Nove boje, novi logotip i novi amblem Dacia Link … Dacia je s ponosom predstavila novi vizualni identitet svojih vozila na europskim internetskim stranicama, oglašivačkim materijalima i komercijalnim dokumentima.

Lako europski kupci već sada mogu otkrivati osvježene modele i konfigurirati ih po svojem izboru, za razgledavanje vozila uživo morat će se strpjeti do listopada. Ona će najprije biti predstavljena na Pariškom salonu automobila, a nedugo zatim stići će i u prodajne salone marke.

Svoju genijalnost Dacia je dokazala i stvaranjem aplikacije proširene stvarnosti za pametne telefone i tablet-računala: Dacia AR.

Jednostavno, zabavno, moderno: služeći se aplikacijom Dacia AR, korisnici mogu vidjeti vozilo u omjeru do 1:1, pa čak i ući u njega!

Garaža, parkiralište, ulica... Dovoljno je postaviti vozilo u stvarno okruženje po želji. Približite se vozilu, krećite se oko njega, uđite u unutrašnjost, povećajte detalje koji vas zanimaju... Baš sve je moguće!

Osim klasičnih tehnika, koncesionarima je sada na raspolaganju potpuno nov način predstavljanja vozila. Aplikacija Dacia AR posebno je korisna u situacijama kada koncesionar potencijalnom kupcu želi predstaviti model koji u tom trenutku nije dostupan u prodajnom salonu. Uz pomoć nje moguće je razgledati sve modele u svim dostupnim bojama! 

Aplikacija se može besplatno preuzeti u internetskim trgovinama App Store i Google Play. Da biste se služili njome, dovoljno je imati pametni telefon ili tablet-računalo. Dacia se digitalizira kako bi se približila najširem krugu kupaca. U tu svrhu surađuje i francuskim tehnološkim start-upom SCALE-1 PORTAL, specijaliziranim za razvoj alata u području proširene stvarnosti.


Dacia AR: otkrijte novo lice vozila Dacia

Od danas se aplikaciju može upotrebljavati i za bolji uvid u novi vizualni identitet Dacijine ponude vozila, uključujući novu opremu nekih od nadolazećih modela:

- Sandero Stepway

  • prvo vozilo marke Dacia koje će biti dostupno sa staklenim krovom
  • nova opcija benzinskog motora TCE 110
- Duster
  • novi dizajn zračnih otvora u vozilima s upravljačem na lijevoj strani
  • prvo vozilo marke Dacia koje će imati električno sklopive vanjske retrovizore
  • automatski brisači vjetrobranskog stakla
Istovremeno s predstavljanjem novog vizualnog identiteta, ažurirat će se multimedijski sustavi Media Nav i Media Display, a karte navigacijskog sustava moći će se besplatno ažurirati tijekom prve tri godine (u usporedbi s dosadašnja tri mjeseca).  
Na kraju, Dacia će osvježiti i nazive različitih inačica, a na hrvatskom tržištu ponuda će uključivati tri razine opreme: 
  •  Essential za najpristupačnije inačice
  • Expression za modele u sredini palete
  • Journey za modele s najbogatijom opremom.
Novi nazivi u skladu su s duhom marke koja uvijek nudi najbolji omjer cijene i kvalitete, neovisno koju razinu opreme odaberete.
Novim vizualnim identitetom, potpuno obnovljenom ponudom i novom aplikacijom proširene stvarnosti, marka Dacia dokazuje kako se neprestano razvija i jača svoju privlačnost.