Dacia se pridružuje Dakaru
od 2025. godine nadalje!

Dacia će se prvi put kao proizvođač vozila priključiti Svjetskom Rally-Raid prvenstvu u Dakaru. Tri ekipe, koje čine iskusni vozači Sébastien Loeb, Cristina Gutierrez Herrero i Nasser Al-Attiyah, zajedno će krenuti u ovu avanturu. 
Predanost je dio Dacia DNK
Denis LE VOT, CEO marke Dacia

"Dacia i Dakar savršen su spoj! Ovo nije samo test istinske robusnosti marke Dacia, već i dokaz naše predanosti mobilnosti s niskim emisijama. Jako se veselimo sudjelovanju na Dakaru sa Sandriderom, kojeg pokreće sintetičko gorivo. Dacia je uz najbolji tim i vozače ozbiljan konkurent u reliju." 


Sandrider

Trkaće vozilo s fokusom na performanse i nizak utjecaj na okoliš


S trkaćim vozilom Sandrider, Dacia je istražila mogućnosti energetskih rješenja s niskim udjelom ugljika, uključujući sintetička goriva te razvila nove tehničke funkcionalnosti za prilagodbu potrebama i mogućnostima vozača. 

Robustan
Robusna šasija izrađena od lakih čeličnih cijevi, karbonskih dijelova karoserije i 4x4 pogona s povećanom prednjom raspodjelom težine za bolje prianjanje.

Esencijalan
Poboljšana vidljivost zahvaljujući kratkom i lebdećem poklopcu motora postavljenom pod kutom te antirefleksivnoj boji korištenoj na gornjem dijelu instrumentne ploče. 
Eco-Smart
Optimizirana aerodinamika, smanjena težina, upravljanje toplinom i sintetičko gorivo s niskim udjelom ugljika koje proizvodi Aramco. 

DACIA SANDRIDER

Ekipe za pobjedu

Tri ekipe predvođene poznatim i uspješnim vozačima predstavljat će marku Dacia. 

Dacia x Dakar posada
Cristina Gutierrez Herrero
32-ogodišnja španjolska rally vozačica Cristina, jedna je od vodećih žena u svijetu off-road rallyja. 2021. godine je pobijedila u kategoriji T3 na Svjetskom kupu u Rally-Raidu, a od 2017. je osam puta sudjelovala na reliju Dakar. Suvozač će joj biti Pablo Moreno Huete. 
Dacia x Dakar posada
Sébastien Loeb
49-godišnji francuski reli vozač, Sébastien osvojio je Svjetsko prvenstvo u reliju devet puta zaredom od 2004. do 2012. Najuspješniji je vozač u povijesti motosporta i često se smatra najvećim reli vozačem svih vremena. Sébastien sudjeluje na reliju Dakar od 2016. godine, a suvozač će mu biti Fabian Lurquin. 

Dacia x Dakar posada
Nasser Al-Attiyah
Peterostruki pobjednik Svjetskog kupa u reliju na duge staze i dvostruki pobjednik Svjetskog prvenstva u Reli-Raidovima, između ostalih postignuća, 53-godišnji Katarac može se pohvaliti impresivnim rekordom. Istinski heroj Dakara osvojio je kultnu utrku pet puta i to 2011., 2015., 2019., 2022. i 2023. godine. 


Proširite svoje granice s markom Dacia

Dacia Manifesto
Konceptno vozilo Dacia Manifesto
Otkrijte vozilo kojim je nadahnut Sandrider. 
Dacia i UTMB®
UTMB® World Series
Otkrijte više o našem partnerstvu.