Francuski automobilistički časopis L’Argus upravo je proglasio novi Dacia Sandero Automobilom godine 2021. i Gradskim automobilom godine 2021. Sandero, najprodavaniji automobil marke Dacia, pametan je izbor s najboljim omjerom cijene i kvalitete.

  • Časopis L’Argus upravo je okrunio novi Dacia Sandero titulom Automobila godine i Gradskog automobila godine.
  • Sandero, najprodavaniji automobil marke Dacia, već je godinama najpopularniji odabir privatnih kupaca u svim segmentima, kako u Francuskoj tako i u ostatku Europe.
  • Još vjerniji Dacijinu stilu, novi Sandero nastavlja definirati značenje modernog esencijalnog vozila.

Novi Sandero upravo je proglašen Automobilom godine 2021. po izboru francuskog automobilističkog časopisa L’Argus. Žiri automobilističkih novinara iz različitih medija (uključujući La Tribune, Le Monde, L’Équipe, RTL, La Voix du Nord i druge) proglasio ga je pobjednikom u konkurenciji od 32 modela.

S prodajom od gotovo 2,3 milijuna primjeraka, od čega trećina prodaje otpada na Francusku, Sandero još od predstavljanja 2008. godine uživa status prvog izbora privatnih kupaca u Francuskoj i ostatku Europe.

Novi Sandero jednako je pristupačan kao i njegovi prethodnici, iako je odvažniji, suvremeniji i bitno osvježen novim dizajnom, novom opremom i najnovijom generacijom LPG motora ECO-G i benzinskih motora koji povećavaju učinkovitost i smanjuju potrošnju goriva. Uporabom platforme CMF-B povećan je prostor u unutrašnjost, opći dojam kvalitete iznutra i izvana, udobnost i vozački užitak.

 Osim naslova Automobil godine 2021. koji dodjeljuje časopis L’Argus, Sandero je u prošlosti osvojio i druge europske nagrade, uključujući naslov Britanskog automobila godine po izboru časopisa Whatcar?, nagradu Good Deal na dodjeli automobilističkih nagrada Automobile Awards u Francuskoj i naslov Automobila godine u Rumunjskoj.

„Upravo predstavljeni novi Sandero nastavlja priču o uspjehu svojih prethodnika koji su prodani u gotovo 2,3 milijuna primjeraka s ciljem da i u narednim godinama održi status najprodavanijeg vozila za privatne kupce u Francuskoj i Europi.

Kao prvo Dacijino vozilo konstruirano na Alijansinoj modularnoj platformi CMF-B, ali i dalje vjerno Dacijinom duhu, novi Sandero više no ikad odgovara na zahtjeve promišljenih kupaca.

Naslov Automobila godine priznanje je za naš trud i poticaj da nastavimo stvarati privlačna, moderna i prije svega pristupačna vozila. Novi Sandero savršen je primjer toga.” - Denis Le Vot, glavni direktor marke Dacia