Naša povijest

Kako smo učinili mobilnost dostupnom svima

 

Dacia je od svojih začetaka pred sobom imala misiju stvaranja novih, praktičnih i pouzdanih vozila dostupnih mnogima. Marka se s godinama razvila, prilagođavajući se potrebama svojih klijenata i ostajući vjerna svojim korijenima. Pritom je izašla iz okvira i nekoliko puta dovela do promjena na automobilističkom tržištu. Svaki od njegovih modela perjanica sam je po sebi revolucija.

Marka Dacia

Dacia, ponovno rođena marka

Dacia je stvorena u Rumunjskoj 1966. s jasnim ciljem: pružiti rumunjskom narodu moderna, pouzdana i povoljna vozila. Nazvana je Dacia po imenu koje su Romani dali regiji danas poznatoj kao Rumunjska.

Renault je preuzeo marku Dacia 1999. i tako napravio strateški potez. Dacia je tako postala marka Groupe Renault, što je označilo novu eru u smislu kvalitete.

Logan 2004.

Logan – predstavljen 2004.

Izvorno osmišljen za nova tržišta po nenadmašnoj cijeni od 5.000 EUR, Logan moderna je i robusna obiteljska limuzina koja je značila renesansu marke. Napravila je revoluciju na automobilističkom tržištu i ostvarila nevjerojatan komercijalni uspjeh, uključujući i Zapadnu Europu, gdje je Logan predstavljen 2005.

Sandero 2008.

Sandero – predstavljen 2008.

Sandero je bio drugi veliki izlazak marke Dacia na tržište. Ujedno je bio i najprodavaniji model. Njegove izdašne dimenzije, praktičan dizajn, svestranost i povoljna cijena tek su neke od kvaliteta koje Sandero čine najprodavanijim automobilom u Europi.

Duster 2010.

Duster – predstavljen 2010.

Modelom Duster Dacia je ponovno srušila stereotipe u automobilističkoj industriji. Osim što je najpovoljniji SUV, Duster je atraktivno vozilo sa stvarnim sposobnostima za terensku vožnju. Marka je još jednom ostvarila sjajan komercijalni uspjeh.

Električno vozilo Dacia – Spring

Uspjeh ide dalje

Danas marka Dacia djeluje u 44 zemlje u Europi i mediteranskoj regiji i ima više od 7 milijuna klijenata.

Priča se nastavlja s novom revolucijom na vratima: Spring, maleni automobil koji čini vožnju na električni pogon pristupačnom svima.

Želite li znati više o marki Dacia?

Dacia – vrijednosti

Filozofija vozila Dacia

Saznajte više
Dacia u Hrvatskoj

Dacia u Hrvatskoj

Saznajte više
Dacia – događanja

Novosti o vozilima Dacia

Saznajte više

Naše web mjesto i njegovi partneri koriste kolačiće za mjerenje publike i performansi web mjesta, prikazuju vam personalizirano i / ili geolocirano oglašavanje i sadržaj i omogućuju vam interakciju s našim sadržajem putem društvenih mreža. Svoj izbor možete promijeniti u bilo kojem trenutku odlaskom na odjeljak "Upravljanje kolačićima" na našoj web stranici.

saznaj više