Gume

Prikladne gume osiguravaju vašu sigurnost i optimalno prianjanje na cesti. Jesu li vam gume u dobrom stanju?
Dacia Duster
Gume
Provjerom trošenja guma osigurat ćete najbolje prianjanje uz cestu. Zajedno s kočnicama i amortizerima, gume čine "sigurnosni trokut" vašeg vozila.

Gume uvijek moraju biti u besprijekornom stanju. One su jedini dio vašeg vozila koji je u neprestanom doticaju s cestom. Preporučujemo vam da redovito provjeravate njihovo stanje: provjerite dubinu gaznog sloja svojih guma!

Tražite nove gume za svoje vozilo? Kontaktirajte najbližeg Dacia koncesionara.
Pnevmatika
Obratite pozornost i na druge znakove istrošenosti
Vibracije upravljača, bočna oštećenja, istrošen gazni sloj, neobični zvukovi u vožnji, moguće deformacije…

Kontrola guma redovito se provodi tijekom posjeta servisu.

SAVJET

Gume uvijek mijenjajte u paru (najmanje dvije odjednom) kako biste izbjegli opasnosti. Manje istrošene gume treba postaviti na stražnju osovinu. Jednom mjesečno te prije svakog duljeg putovanja provjerite tlak u gumama, i to onda kada su gume hladne. Oprez! Prenizak tlak u gumama može dovesti do njihova pucanja. Preporučeni tlak u gumama naznačen je na okviru vozačevih vrata. Predbilježite se za pregled guma i, ako je potrebno, ovjesa.


Saznajte više o gumama

Dacia – postprodajna usluga za gume
Sve o gumama na jednostavan način
Redovito provjeravajte indikatore trošenja guma, kao i tlak u gumama onda kada su hladne. Jeste li znali? Prilikom zamjene guma najnovije se gume uvijek postavljaju na stražnje kotače zbog veće udobnosti i sigurnosti.
Dacia – postprodajna usluga
Vozite opušteno
Niste slučajno odabrali vozilo Dacia. Povjeravajući nam održavanje ili popravak svojeg vozila Dacia možete biti sigurni da dobivate kvalitetnu uslugu.
Narava
Jamstvo i pomoć na cesti
Dacia je uz vas u svakoj situaciji.