Amortizeri

Vaši amortizeri jamče udobnu i sigurnu vožnju te osiguravaju dobro prianjanje neovisno o uvjetima na cesti.
Amortizeri
Amortizeri
Amortizeri jamče sigurnu i udobnu vožnju, stabilnost i mirnu vožnju neovisno o stanju ceste.
I amortizeri su jedan od ključnih elementara vaše sigurnosti. Uz kočnice i gume, jedna su od tri točke »sigurnosnog trokuta«.

Cesta ih ne štedi… Redovno provjeravajte amortizere na svojem vozilu! Posebno pripazite na prve znakove smanjene učinkovitosti amortizera koje je lako predvidjeti.

Zaustavni put može se povećati, a gume se brže troše. U nekim se slučajevima povećava opasnost od aquaplaninga (gubitka kontakta s podlogom ako je na cesti veća količina vode). Automobil može i udariti o podlogu pri prelasku preko ležećeg policajca!

Amortizeri su obvezna kontrolna točka na svim tehničkim pregledima. Utvrdi li se greška, možda ćete morati ponoviti pregled.

Imate problema s amortizerima? Kontaktirajte najbližeg Dacia koncesionara.
Redovno provjeravajte stanje amortizera
Redovno provjeravajte stanje amortizera
Redovnom provjerom amortizera na servisnim pregledima produžit ćete im životni vijek. Par amortizera potrebno je zamijeniti nakon svakih 80.000 km.

Tijekom provjere amortizera provjerite i geometriju kotača te bez dodatnih troškova zamijenite komplet graničnika kompresije.

SAVJET

Prilagodite vožnju i unaprijed se pripremite za nepravilnosti na cesti (oštećenja ceste, rupe itd.) i produljite životni vijek amortizera!


Saznajte više o amortizerima

Narava
Savjeti i trikovi
Naš savjet za dobro držanje ceste: 
  • Amortizere uvijek zamjenjujte u parovima 
  • Provjeravajte amortizere svakih 20.000 km
Dacia – postprodajna usluga
Vozite opušteno
Niste slučajno odabrali vozilo Dacia. Povjeravajući nam održavanje ili popravak svojeg vozila Dacia možete biti sigurni da dobivate kvalitetnu uslugu.
Narava
Jamstvo i pomoć na cesti
Dacia je uz vas u svakoj situaciji.