Više informacija o lpg-u


Imate li pitanja o našim LPG motorima? Ovo je prilika da dobijete jasne odgovore! Dizajn, rad, upotreba, sigurnost itd. Reći ćemo vam sve.

Što je LPG?

Pojedinosti o LPG-u
LPG je ukapljeni naftni plin koji se proizvodi kada se butan i propan izlože tlaku radi stvaranja tekućine i smanjenja volumena. To omogućuje lakši transport i upotrebu. 

LPG ne sadrži benzen ni olovo koji su štetni za okoliš i ljudsko zdravlje. Ne sadrži toksična sredstva, bez boje je i mirisa. Budući da je u tekućem stanju, nije mu potreban visokotlačni spremnik (od 5 do 30 bara). Dakle, ta vrsta goriva savršeno je sigurna!

Vaša pitanja o kupnji lpg vozila

Je li LPG opasan?

LPG motor vozila Dacia ECO-G opremljen je svim potrebnim i obaveznim sigurnosnim značajkama u skladu s uredbom iz 2001. (R67-01): nepovratni ventil, uređaj za prekid punjenja na 80 % kapaciteta, preljevni ventil, elektromagnetski ventil i sigurnosni ventil za ograničavanje tlaka. Štoviše, spremnici za LPG u našim vozilima sada su šest puta otporniji u usporedbi sa spremnicima prethodnih generacija. 

Ugradnju vršimo u tvornici. To nam omogućuje da vam pružimo jamstvo jednako onom za vozila s motorom s unutarnjim izgaranjem, kao i istu stručnost koju je Dacia stekla u automobilskoj industriji.

Vozilo Dacia ECO-G opremljeno je nevjerojatno sigurnim i pouzdanim motorom!
Može li vozilo na LPG ulaziti u podzemna parkirališta/garaže?
Da, bez ograničenja! Motor LPG vozila Dacia ECO-G u skladu je s međunarodnom uredbom iz 2001. (R67-01) koja propisuje da sva LPG vozila moraju sadržavati sigurnosni ventil za ograničavanje tlaka. Stoga možete pristupiti svim parkiralištima, bez ograničenja.
Ima li vozilo na LPG manje prtljažnog prostora?
Ne, uopće! Spremnik se zapravo nalazi u prostoru koji je obično namijenjen rezervnom kotaču. Ne smanjuje raspoloživi prostor prtljažnika. To ne utječe na unutrašnji prostor i modularan raspored vozila iz naše ponude. Kao dodatnu prednost u svim vozilima Dacia na LPG nudimo originalni pribor za popravak guma.
Utječe li LPG na životni ciklus motora?
Da. Produžuje ga! Sustav dviju vrsta goriva za LPG motor utječe na životni ciklus motora. Čišće izgaranje omogućuje dulje očuvanje značajki motornog ulja, a oktanski broj smanjuje vibracije.

Vaša pitanja o upotrebi lpg-a

Kakav je domet vozila ECO-G?

Vozilo se može pokretati na benzinski ili plinski pogon. Opremljeno je dvama odvojenim spremnicima, jednim za benzin i jednim za plin. Vozilo uz oba napunjena spremnika može prijeći više od 1.000 km.
Benzinska postaja za LPG: gdje možete napuniti spremnik?
Napunite LPG spremnik na uobičajenoj benzinskoj postaji! U Europi jedna od četiri benzinske postaje ima LPG. Postoje aplikacije koje mogu locirati benzinske postaje s LPG crpkama. Tako ćete lakše isplanirati svoje putovanje. Ne možete pronaći postaju koja ima LPG? Nemojte paničariti! Vaše vozilo radi i samo na benzinski pogon.
Treba li redovito provjeravati LPG spremnik?
Ne brinite se: mi ćemo se pobrinuti za sve! Servisiranje vozila na LPG ne razlikuje se od servisiranja vozila s benzinskim motorom. Stavimo sve na papir. Vozilo trebate servisirati nakon svakih prijeđenih 20.000 km ili jednom godišnje. Potreban je dodatan servis za LPG ventile svakih 120.000 km.
Je li LPG prilagođeniji okolišu?
Svakako! Iako je potrošnja LPG-a za približno 25 % viša u usporedbi s benzinom, LPG emitira manje CO2 od benzina te stoga ima manji ugljični otisak.

Spremni za promjenu? Otkrijte dacia ECO-G


Sandero ECO-G
Sandero ECO-G
Sandero Stepway ECO-G
Sandero Stepway ECO-G
Novi Jogger ECO-G
Jogger ECO-G
Novi Duster ECO-G
Duster ECO-G