marka Dacia

Dva milijuna Dustera - pozadina priče o uspjehu

Dacia je priča u kojoj jedan uspjeh vodi ka drugom. Nakon rođenja Logana 2004., druga je buduća zvijezda došla na automobilski svijet 2010.: Duster. Legendarni proizvod koji je SUV vozila učinio popularnim i pristupačnim, osvojio je mnoge ceste, od hladnog Sibira do Marokanske pustinje. Robusni terenac dizajniran je za obitelji i spreman za svaki izazov. Ove godine Dacia Duster slavi dva milijuna prodanih primjeraka u gotovo 60 zemalja. Inženjeri, dizajneri, a posebno kupci neće tako lako zaboraviti ovu deset godina dugu priču.

Opustite se i vratite se s nama u 2010. Brendirana streetwear odjeća i široke traperice su in, a luksuzna moda je out – trendovi teže udobnosti i otkrivanju samih sebe. Vaš automobil iz snova ležeran je i opušten kao i vi. Jako želite SUV, ali ne neki stari! Iako tržište SUV-ova cvjeta, većina modela je ili preskupa i presofisticirana, ili prejednostavna i preobična. A onda se pojavio Duster. Pristupačan, robustan i moderan, usklađen je s društvenim trendovima i upravo je ono što ljudi traže. Brzo postaje kultni model i za Daciu i za cijelu industriju. Od 2010. model uživa veliki tržišni uspjeh s 2 milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta. Uskočite i uživajte u vožnji!

Od Helsinkija do Ankare i nazad!
Putovanje ćemo započeti u Dusterovoj zemlji nastanka, Rumunjskoj, uz nekoliko ključnih podataka o tvornici Mioveni u Pitestiju. Zatim ćemo napustiti izložbeni salon i uputiti se u Italiju na nogometnu utakmicu, a potom ćemo se popeti na najviši vrh na Zemlji. Ako to bude malo, svratit ćemo i do Finske prije nego što krenemo na jug prema Turskoj. Dva milijuna Dustera je stvarno puno!