Marka Dacia

Dacia Duster spreman je za Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc

  • Dacia će se udružiti s tri posade kako bi peti put zaredom odnijela pobjedu na utrci Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc u kategoriji crossovera
  • Devetodnevni reli koji će se voziti od Erfouda do Essaouirae, "gazele" će pokušati osvojiti u Daciji Duster
  • Ovaj automobilski reli nagrađuje natjecateljice koje uspiju prijeći najkraću rutu između kontrolnih točaka, kao i one koje pokažu umijeće terenske vožnje
  • Dacia Duster natjecat će se u kategoriji crossovera, a prije nego što pokori marokansku pustinju proći će tek osnovnu pripremu
Prava timska pustolovina s Dacijom Duster
Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc utrka je u kojoj mogu sudjelovati isključivo žene, a prvi se put održala 1990. Za razliku od drugih utrka, njome se promiče avanturističko terensko natjecanje kakvo je nekad bilo popularno. Uspon preko pješčanih dina, vijuganje između stijena, izbjegavanje pustinjskog grmlja i planiranje rute uz pomoć karte i kompasa tek su početak onoga što čeka gazele Dacije Duster. Natjecateljice će punih devet dana biti ocjenjivane na temelju vlastite sposobnosti da što kraćom rutom stignu do svih kontrolnih točaka, a Dacia Duster pritom će im pomoći da svladaju sve nedaće terena pred njima.

Četiri pobjede zaredom tek su početak
Duster je neporaženi prvak u kategoriji crossovera od 2017.: u posljednjih 11 utrka osvojio je sedam pobjedničkih naslova uz pomoć posade koju čine natjecateljice iz pet zemalja (Francuska, Maroko, Poljska, Belgija i Švicarska). Dacia će na 31. izdanju utrke Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc nastupiti s tri Dustera.
Hajar Elbied i Malika Ajaha, natjecateljice za upravljačem Dacije Duster, po treći će put pokušati osvojiti pobjednički naslov utrke Rallye Aïcha des Gazelles du Maroc. Ohrabrene prošlogodišnjom pobjedom u svojoj kategoriji, posada pod brojem 310 još će jednom pokušati trijumfirati na domaćem terenu i osvojiti drugu uzastopnu pobjedu u kategoriji crossovera. Psihijatrica Marie Dumas i financijska direktorica Juliette Crépin po prvi će put sudjelovati na reliju pod brojem 301. Dvije rođakinje odvažile su se sudjelovati u natjecanju Rallye Aïcha des Gazelles kako bi iskušale svoju hrabrost, pomaknule vlastite granice i doživjele uzbudljivo i ispunjujuće iskustvo. Marie i Juliette podržavaju ASF, nevladinu udrugu sa sjedištem u Maroku koja samohranim majkama starijima od 30 godina pomaže pronaći stalno zaposlenje.
Sabine Bonnet, savjetnica pri stručnom osposobljavanju i Isabelle Radenac, inženjerka telekomunikacija, ponosne su članice tima 304. Njihov je san pomaknuti granice i djelovati kao jedno. Upoznale su se pod jarkim bliskoistočnim suncem, a zatim i odlučile zajedno otisnuti u pustolovinu zvanu Rallye Aïcha des Gazelles. Njihov cilj? Promicati vrijednosti koje proizlaze iz sporta, jačati svijest o zajedništvu i odgovornosti te potaknuti ljude da djeluju kao građani svijeta i time zaštite planet.
 
Program
Petak, 18. ožujka – Nica (Francuska), tehnička i administrativna provjera od strane europskih timova.
Subota, 19. ožujka – Nica, odlazak i transfer u Maroko.
Ponedjeljak, 21. ožujka – Maroko, dolazak u Erfoud. Tehnička i administrativna provjera od strane neeuropskih timova.
Srijeda, 23. ožujka – Maroko, uvodna utrka.
Od četvrtka 24. ožujka do četvrtka 31. ožujka – Maroko, etapne utrke.
Petak, 1. travnja – Maroko, transfer u Essaouirau. Subota, 2. travnja – Maroko, dolazak u Essaouirau, svečana dodjela nagrada i zatvaranje natjecanja.