Nova vozila dacia

Dacia Duster i Hrvoje Jurić u lovu na polarnu svjetlost

Marka Dacia je na korištenje ustupila Daciju Duster s pogonom na sve kotače pustolovu, putopiscu i fotografu Hrvoju Juriću za projekt "Chasing the Light" (U lovu na polarnu svjetlost).

Marka Dacia svojim je jednostavnim, pouzdanim i robusnim modelima, od Sandera Stepwaya, preko Dustera i novog Joggera pa sve do budućeg Bigstera, kao i bojama novog vizualnog identiteta, jasno iskazala svoju orijentaciju prema prirodi, ekologiji i aktivnostima na otvorenom. Uz takvu orijentaciju i poglede na svijet, srodnu dušu i prikladnog promotora pronašla je u Hrvoju Juriću, hrvatskom pustolovu, putopiscu i fotografu koji od 2011. odlazi u biciklističke pustolovine, da bi za ovu najnoviju, "Chasing the Light" ("U lovu na polarnu svjetlost") partnera potražio u Daciji Duster s pogonom na sve kotače. 

Njegove ozbiljnije pustolovine započele su 2013. prvim velikim i humanitarnim projektom "Preko Alpa do Nordkappa" u kojem je u manje od 80 dana biciklom prešao 4500 km skupljajući donacije za žene oboljele od raka dojke. Zatim slijedi 2014. projekt "Break the limits" ("Iznad granica") u kojem je biciklom prešao cijele Alpe, uključujući i najviši Col de l'Iseran (2770m), pa 2015. pothvat "Together we can" u kojem je duž naše obale biciklirao od Iloka do Konavala praćen brojnim domaćim ljubiteljima toga sporta skupljajući pri tom sredstva za udrugu Duga koja brine o djeci s posebnim potrebama. Svakako valja spomenuti najekstremniji pothvat iz 2016. "Cestom leda do kraja svijeta" u kojem je biciklom po zimi išao od Osla do Nordkappa i o tome napisao istoimenu knjigu. Godine 2017. ponovio je humanitarni projekt "Together we can", ali ovaj put idući biciklom od Londona do Istambula i skupivši sredstva za nabavku osnovnih potrepština za 21 obitelj lošeg materijalnog statusa. A onda je 2019. kroz projekt "Giant World Tour" odlučio postaviti Guinnessov rekord kao prvi čovjek koji je obišao svijet električnim biciklom i na njemu prešao 29.061 km u 133 dana i nešto sati.

O svim ovim pustolovinama napisao je brojne članke za različite tiskane, digitalne i televizijske domaće i strane medije, napisao knjige, a ovom se trenutku, u pratnji svoja dva psa, Ene i Maxa, te uz pomoć Dacia Dustera ponovno vozi prema najsjevernijoj točki Europe, Nordkappu, i kamerom "lovi" polarnu svjetlost, stvarajući materijal za objave u medijima i svoju četvrtu knjizi. 

Sa šatorom na krovu u kojem spava kada to vremenski uvjeti dopuštaju, s ugodnim "boravkom" za pse u velikom i praktičnom prtljažniku Dacije Dustera, Hrvoje živi još jednu pustolovinu, a Dacia je silno ponosna što može u njoj aktivno sudjelovati.