GUME

A vaše gume? Ne zaboravite na njih.
Nužno je redovito ih provjeravati kako biste vi i vaši suputnici bili sigurni.  

Pneumatici

Gume

Provjerom trošenja guma osigurat ćete najbolje prianjanje uz cestu. Zajedno s kočnicama i amortizerima, gume čine »sigurnosni trokut« vašeg vozila.

Gume uvijek moraju biti u besprijekornom stanju. One su jedini dio vašeg vozila koji je u neprestanom doticaju s cestom. Preporučujemo vam da redovito provjeravate njihovo stanje: provjerite dubinu gaznog sloja svojih guma!

 

Obratite pozornost i na druge znakove istrošenosti:

vibracije upravljača, bočna oštećenja, istrošen gazni sloj, neobični zvukovi u vožnji, moguće deformacije…

 

Kontrola guma redovito se provodi tijekom posjeta servisu.

 

SAVJET

Gume uvijek mijenjajte u paru (najmanje dvije odjednom) kako biste izbjegli opasnosti. Manje istrošene gume treba postaviti na stražnju osovinu. Jednom mjesečno te prije svakog duljeg putovanja provjerite tlak u gumama, i to onda kada su gume hladne. Oprez! Prenizak tlak u gumama može dovesti do njihova pucanja. Preporučeni tlak u gumama naznačen je na okviru vozačevih vrata. Predbilježite se za pregled guma i, ako je potrebno, ovjesa.  

Ne čekajte više!

Saznajte više o gumama

Dacia – postprodajna usluga za gume

Sve o gumama na jednostavan način

Redovito provjeravajte indikatore trošenja guma, kao i tlak u gumama onda kada su hladne. Jeste li znali? Prilikom zamjene guma najnovije se gume uvijek postavljaju na stražnje kotače zbog veće udobnosti i sigurnosti.  

Otkrijte sve naše savjete i trikove
Dacia – postprodajna usluga

Vozite opušteno

Niste slučajno odabrali vozilo Dacia. Povjeravajući nam održavanje ili popravak svojeg vozila Dacia možete biti sigurni da dobivate kvalitetnu uslugu.  

Otkrijte sve naše obveze
Dacia – jamstvo

Jamstvo i pomoć na cesti

Dacia je uz vas u svakoj situaciji.

Otkrijte naše usluge
Više informacija. Nastavkom pretraživanja ove internetske stranice slažete se da Renault Nissan Hrvatska i njegovi partneri upotrebljavaju kolačiće za analizu rada i učinkovitosti internetske stranice, objavu prilagođenih oglasa s obzirom na vaše interese te interakciju na društvenim mrežama.
Saznaj više