Dacia s najsuvremenijom tehnologijom za smanjenje emisija

Dacijini novi dizelski motori opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom za smanjenje emisija. U skladu s time promijenjena je i tržišna oznaka tih motora te oni sada nose naziv „Blue dCi”. Ti novi motori odlikuju se snažnijim performansama i nižom potrošnjom goriva.

Novi dizelski motori Blue dCi imaju najsuvremeniji sustav za smanjenje emisija. Oksidacijski katalizator ugrađen u ispušni sustav sada je dopunjen tehnologijom selektivne katalitičke redukcije (SCR). Ta tehnologija upotrebljava otopinu uree (Adblue) za temeljitije uklanjanje dušikovih oksida (NOx) iz ispuha, istovremeno poboljšavajući učinkovitost i performanse motora.

 

Novi motor dostupan je u tri inačice: Blue dCi 75 s 55 kW snage u modelima Sandero, Logan i Logan MCV te Blue dCi 95 sa 70 kW snage i Blue dCi 115 s 85 kW snage u perjanici Dacijine ponude, Dusteru. Tim motorima vozila marke Dacia dodatno su povećala štedljivost zbog koje su na glasu, a istovremeno osvajaju svojom udobnošću koja je rezultat velike elastičnosti tih motora.

 

Motori opremljeni tom tehnologijom već ispunjavaju ekološku normu Euro 6d koja će na snagu stupiti početkom rujna 2019.

Alt Image C29