DACIA predstavlja svoju novu ograničenu seriju 2019. u Ženevi

Ženeva (Švicarska), 4. ožujka 2019. – Dacia po prvi put predstavlja svoju ograničenu seriju Techroad na Ženevskom salonu automobila 2019. Riječ je ograničenoj seriji dostupnoj na modelima Duster, Logan i obitelji Stewpay (Sandero, Logan MCV, Lodgy i Dokker) u dvije nove boje: crvenoj Fusion i sivoj Highland.

Alt Image C29

Ekskluzivno

• serija Techroad ograničena je serija koja će biti dostupna na modelima Duster, Logan i obitelji Stepway.
• Novi 1.3 TCe 130 FAP i 150 FAP motori za model Duster: dostupni na inačicama s pogonom na sve kotače od ljeta 2019.
• Rekordna godina za Daciju: 700.798 prodanih vozila diljem svijeta u 2018. (rast od +7 %). Sandero: još uvijek najpopularnije vozilo među privatnim kupcima u Europi.

Prilika je to da predstavi i svoje nove motore za Duster (1.3 TCe 130 FAP i 150 FAP). Ta nova generacija benzinskih motora spaja sve inovacije Alijanse stvorene da bi se zadovoljili najviši zahtjevi u pogledu pouzdanosti i izdržljivosti.
Dacia vozila nove ograničene serije zasigurno će privlačiti poglede zahvaljujući svojem odvažnom dizajnu koji krase elementi crvene i kontrastne sive boje, kao i grafičke presvlake.


Ograničena serija Techroad ističe se crvenim umetcima s vanjske strane vozila (na linijama karoserije, kućištima retrovizora i bočnim zaštitnim letvicama), kao i u unutrašnjosti na oblogama vrata, okvirima ventilacijskih otvora, presvlakama pa čak i zaštitnim tepisima u prednjem i stražnjem dijelu vozila. Kabina djeluje udobno i u njoj se izmjenjuju nijanse svijetlosive i zagasito crvene boje, što stvara kontrast s tamnosivom instrumentnom pločom.


Novi 16-inčni (17-inčni na modelu Duster) blistavo srebrnosivi / Erbe sivi dvobojni aluminijski naplatci dijamantne obrade posebno se ističu svojim crvenim središnjim pokrovom. Zahvaljujući tom domišljatom rješenju naplatci izgledaju privlačno, praktični su i jednostavni za održavanje.
Modeli iz ograničene serije opremljeni su korisnim Dacijinim tehnologijama kao što su kamera i stražnji parkirni senzori, automatski klima-uređaj, kartica za upravljanje slobodnih ruku te paket City Plus na modelu Duster koji uključuje sustav za upozorenje za vozilo u mrtvom kutu, kameru za prikaz iz više kutova i multimedijski sustav Media Nav Evolution kompatibilan sa sustavima Apple CarPlay® i Android Auto®. Modeli ograničene serije od siječnja su dostupni na zahtjev na određenim tržištima, a bit će predstavljeni u ožujku u Europi i 44 zemlje u kojima Dacia posluje.


Ionuţ Gheorghe, direktor za prodaju i marketing Dacije, izjavio je: „Ovo je predstavljanje odličan način za započeti 2019.! Slijedi nakon rekordne 2018. u Europi tijekom koje su modeli Sandero i novi Duster ostvarili izvrsne rezultate, pri čemu im je prodaja porasla za 2,5 %”. 

Novi prodajni rekordi

Dacija je 2018. prodala 700.798 vozila diljem svijeta, što za marku predstavlja globalni porast od 7 % (7,5 % za osobna vozila, 1,1 % za laka gospodarska vozila). To je novi rekord u Europi! Registrirano je 511.622 vozila (+10,3 %), a tržišni udjel iznosio je 2,9 % (+0,3 postotna boda). Sandero je 2018. još uvijek bio najpopularnije vozilo među privatnim kupcima. Novi Duster predstavljen je prije godinu dana i najpopularnije je vozilo među privatnim kupcima u Europi.

Alt Image C29