Dacia pomaže u pošumljavanju

Uz višegodišnje sponzorstvo HGSS-a, društveno korisni angažman marke Dacia ponovno je vidljiv kroz sudjelovanje u projektu Boranka. Dacia je, noseći titulu NeoBORivog pomagača Boranke, od rujna do kraja studenog 2018. organizatorima akcije ustupila na korištenje dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača.

Alt Image C29

Projekt Boranka

Projekt Boranka je akcija pošumljavanja opožarenih područja u okolici Splita i Solina koju će od početka rujna do kraja studenog 2018., svakoga vikenda provoditi Savez izviđača Hrvatske u suradnji s partnerima HGSS-om, Hrvatskim šumama, Udrugom hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i DUZS-om. Pored izviđača, sadnice će saditi više od dvije i pol tisuće volontera iz cijele Hrvatske, učenici i studenti, te razne udruge i institucije. Hrvatske šume osigurale su sadnice, HGSS će pomoći u organizaciji i logistici, a Savez izviđača Hrvatske će s dva Dacia Dustera s pogonom na četiri kotača obilaziti lokacije sadnje, koordinirati radove, prevoziti volontere i opremu te se pobrinuti da prirodne ljepote Hrvatske budu obnovljene i zaštićene.


I poput partnerstva s HGSS-om, suradnja marke Dacia i projekta Boranka proizašla je iz njihovih zajedničkih vrijednosti i filozofije koja se temelji na jednostavnosti, velikodušnosti te pametnim i pouzdanim odabirima u životu. Upravo je takva i ova akcija: zasaditi drvo jednostavna je aktivnost s dalekosežnim vrlo pozitivnim posljedicama, ujedno je to i velikodušan čin jer će u narasloj šumi uživati tek neke buduće generacije, a pametnim potezima poput ovoga osiguravamo obnovu i oporavak prirode uništene uglavnom ljudskom nepažnjom te ublažavanje posljedica globalnog zatopljenja.

 • SubPrefooter Icon

  Ovlaštena mreža nadohvat rukeViše od 20 prodajno-servisnih lokacija

 • SubPrefooter Icon

  Pomoć na cesti 24hU Hrvatskoj i Europi

 • SubPrefooter Icon

  Stručnost mrežeJasna rješenja prilagođena svim potrebama

 • SubPrefooter Icon

  Jamstvo na originalne dijelove12 godina jamstva na limene dijelove