Dacijini novi dizelski motori opremljeni su najsuvremenijom tehnologijom za smanjenje emisija. U skladu s time promijenjena je i tržišna oznaka tih motora te oni sada nose naziv „Blue dCi”. Ti novi motori odlikuju se snažnijim performansama i nižom potrošnjom goriva.

Novi dizelski motori Blue dCi imaju najsuvremeniji sustav za smanjenje emisija. Oksidacijski katalizator ugrađen u ispušni sustav sada je dopunjen tehnologijom selektivne katalitičke redukcije (SCR). Ta tehnologija upotrebljava otopinu uree (Adblue) za temeljitije uklanjanje dušikovih oksida (NOx) iz ispuha, istovremeno poboljšavajući učinkovitost i performanse motora.

Novi motor dostupan je u tri inačice: Blue dCi 75 s 55 kW snage u modelima Sandero, Logan i Logan MCV te Blue dCi 95 sa 70 kW snage i Blue dCi 115 s 85 kW snage u perjanici Dacijine ponude, Dusteru. Tim motorima vozila marke Dacia dodatno su povećala štedljivost zbog koje su na glasu, a istovremeno osvajaju svojom udobnošću koja je rezultat velike elastičnosti tih motora.

Motori opremljeni tom tehnologijom već ispunjavaju ekološku normu Euro 6d koja će na snagu stupiti početkom rujna 2019.