Za E.Leclerc ovo je nastavak sveobuhvatnog plana prelaska na električna vozila

E.Leclerc i Renault osmislili su 2010. godine program električne mobilnosti temeljen na bogatoj ponudi i obrazovanju: opremanje parkirališta zastupništava punionicama od 2011., nabava Renaulta ZOE za zaposlenike od 2012. i stvaranje „ambasadorskih” klubova u regiji kojima se promovira čista mobilnost od 2013. Kao potpisnik povelje „100.000 punionica” koju je pokrenulo Ministarstvo prometa, E.Leclerc je 12. listopada objavio da u sljedeće dvije godine namjerava proširiti broj svojih punionica za električna vozila na 5000, a do 2025. na 10.000.  

Dacia Spring i Renault ZOE, dva 100 % električna gradska automobila

Deset godina iskustva i gotovo 350.000 prodanih električnih vozila čine grupu Renault predvodnikom na tržištu električnih vozila u Europi. Renault ZOE najprodavanije je električno vozilo u Europi 2020. 

Zahvaljujući dometu od 395 km prema WLTP-u, ZOE je praktičan električni kompakt za svakodnevne vožnje, ali i za dulja putovanja. Brzina punjenja omogućuje mu doseg od 80 km za samo 30 minuta na većini punionica.

Danas Grupa Renault sa svojom markom Dacia razvija električnu mobilnost vjernu načelima ponude suvremenih vozila koja ispunjuju osnovne potrebe kupaca. Dacia Spring prava je revolucija: najpovoljniji je električni gradski automobil na europskom tržištu koji električnu mobilnost čini još pristupačnijom! Ispod pustolovne vanjštine krije se rekordna prostranost, pouzdana električna motorizacija i doseg koji ulijeva sigurnost. To ga čini svestranim i praktičnim gradskim automobilom. Lagan i kompaktan Spring Electric ima doseg od 230 km u mješovitoj i 305 km u gradskoj vožnji prema ispitnom postupku WLTP, što mu jamči prilagodljivost i u gradskoj i izvangradskoj vožnji.